Glutenfrie fastelavns boller


Åh, boller..Ferske og varme, rett ut av ovnen..Og enda bedre: Boller med krem og syltetøy. Mmmm.. Jeg har aldri vært en person som liker søte ting egentlig. Kaker for eksempel, det har jeg aldri vært veldig glad i. Men boller, derimot..Hvorfor kan det ikke være fastelavn hver dag??
Jeg har fått utfordret meg litt i det siste på bakst, siden samboeren min helst skal unngå gluten. Jeg har også oppdaget ved meg selv at jeg blir mindre slapp om jeg unngår gluten, så da blir det glutenfri bakst da! Og alle som har bakt glutenfritt vet sikkert at det ikke er bare-bare. Ofte blir deigen veldig klissete, og baksten blir tørrere enn humoren til Henriette Stenstrup.. Men så fikk jeg en helt nydelig oppskrift på glutenfrie boller av datteren til en venninne av mamma, som jeg bare må dele med dere :


DU TRENGER:

♥ 50 gram gjær

♥ 50 gram smør
♥ 5 dl melk
♥ 3 dl Kesam original
♥ 1 1/2 dl sukker
♥ 1/2 ts salt
♥ 17 dl glutenfri melmiks (f.eks Semper)
♥ 1 stk egg til pensling 

Begynn med å smuldre gjær i en bakebolle. Smelt smør. Tilsett melk til det blir lunkent, og rør ut gjær i den lunkne vesken. 
Tilsett kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Jobb med deigen til den blir smidig og ikke klisser. (Jeg bruker litt matolje på hendene om deigen blir for klissete, istedenfor ekstra mel) La den heve på et lunt sted i ca 30 minutter. 
Ha deigen på et bord og elt den godt. Del deigen i tre, og trill "pølser". Del hver "pølse" i ca 10 deler, og trill boller. Etterhev under plast eller rent kjøkkenhåndkle i 30 minutter (ca). Sett stekeovnen på 250 grader, og stek på bakepapir i 10 minutter. Jeg brukte to stekeplater.

 


Kos deg med saftige glutenfrie boller :) Jeg valgte å dele på midten og ha krem og syltetøy i, så det ble fastelavn-boller. Man kan selvfølgelig også lage skolebrød ut av disse. Åh, nå fikk jeg lyst på skolebrød.. Great.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anelykke

anelykke

27, Oslo

♥ Veggis ♥ Kosthold ♥ oppskrifter ♥ Inspo ♥ ærlighet ♥ Interiør ♥ Livsstil

http://trackingp.adviralmedia.com/blogtracker/?id=30022

Kategorier

Arkiv

hits