Sunn pai med spinat

Jeg har lyst til å dele en oppskrift med dere, som er både enkel, sunn og god. Jeg er en stor fan av å lage pai, for det er så enkelt å lage, og du kan bruke det du har i kjøleskapet- og samtidig får du kanskje lunsj til dagen etter. Genialt!

De av dere som har fulgt bloggen min lit tilbake har kanskje sett at jeg la ut oppskriften på ost og skinke-pai? Det er ikke mange ingredienser som skiller denne fra den andre varianten, men denne gangen har jeg "sunnifisert" den :-)

OST OG SPINAT-PAI:

Du trenger:

Grov paibunn:

2,5 dl sammalt hvete

3-4 ss vann

3 ss margarin

Fyll:

400 g spinat

4 egg

2 dl lettmelk

1 dl matfløte

litt revet ost

(annet tilbehør som f.eks kylling, smårettsskinke, bacon eller hva du måtte ha i kjøleskapet)

Start med å smuldre smør inn i mel og tilsett vann underveis. Form deigen til en "ball" og sett den i kjøleskapet i ca 15-20 minutter, og kjevle og legg den over i en paiform. Prikk deigen med gaffel, og forstek bunnen midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

Så varmer du spinaten i en stekepanne til den faller litt sammen og blir myk, og pisker eggene sammen. Bland inn melk, fløte og salt/pepper i eggeblandingen, og så blander du i spinaten og hva du måtte ønske av andre ingredienser, og hell alt over i paiformen.

Stekes på midterste rille, 200 grader i ca 30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.

Kos deg!!

Server gjerne med en salat til! Jeg kan anbefale å lage en enkel salat, og ha en trøffelolje-dressing til den. Kjempegodt!

Hvit trøffelolje fra Olivers & co blandet med creme fraische og en klype hvitt trøffelsalt = himmelsk!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

anelykke

anelykke

27, Oslo

♥ Kosthold ♥ oppskrifter ♥ Inspo ♥ ærlighet ♥ Interiør ♥ Livsstil

http://trackingp.adviralmedia.com/blogtracker/?id=30022

Kategorier

Arkiv

hits